اخبار
تاثیر کره گیاهی بر سلامتی |
۱۳۹۹/۰۸/۲۶ | |
· انتخاب نوع چربی مورد استفاده در رژیم غذایی میتواند تاثیر زیادی بر سلامت عمومی و به خصوص بیماریهای قلبی عروقی[1] داشته باشد. · توصيه میشود در رژيم غذايي از میزان مصرف چربی اشباع تا حد امکان کاسته و در عين حال، از اسيدهاي چرب چند غیر اشباعی استفاده شود زیرا خطر بيماريهای عروقی را كاهش میدهند. · امروزه کرههای گیاهی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، میتوانند به طرز قابل ملاحظهای باعث جذب چربیهای اساسی (ضروری) و ویتامینهای محلول در چربی که برای سلامت طبیعی بدن لازم هستند، شوند. · افزایش تعداد اسیدهای چرب چند غیر اشباعی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را تعدیل کند. · تولیدکنندگان کره گیاهی با تکیه بر شواهد علمی جدید و تغییر نیازهای مصرف کنندگان در تلاش برای بهبود کیفیت محصولات خود هستند تا محصولاتی سالم و خوشمزه را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند. کرههای گیاهی مواد غذایی هستند که علاوه بر مصرف صبحانه برای فرآیندهای پخت و پز استفاده می شوند و از روغنها و چربیهای مشتق شده از گیاهان استحصال میشوند. به این ترتیب، خواص غذایی طبق دستور پخت و حتی اثرات سلامتی کره گیاهی، به نوع و کیفیت چربی مورد استفاده در تولید آن و میزان مصرف شده در رژیم غذایی بستگی دارد. به طور کلی چربی در رژیم غذایی یک منبع اصلی انرژی برای بدن انسان است و برای حفظ سلامت عمومی بدن در سنین بزرگسالی و رشد و نمو در سنین کودکی بسیار مهم است. انتخاب نوع چربی مورد مصرف میتواند در سلامتی فرد و اجتماع موثر باشد. به عنوان مثال، تعادل نامناسب انرژی (یعنی جذب انرژی در مقابل مصرف انرژی) میتواند منجر به افزایش یا کاهش وزن شود، در حالی که انتخابهای مربوط به نوع چربی مصرفی (به عنوان مثال چربی اشباع شده در مقابل چربی اشباع نشده) میتواند در کاهش یا افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و حملات قلبی موثر باشد. بنابراین شناخت چربیها و میزان مصرف آنها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. چربی ممکن است از منابع مختلفی مثل گیاهان مختلف، حیوانات و موجودات دریایی به دست بیاید. این چربیها و روغنها با توجه به نوع اسیدهای چرب تشکیل دهنده آنها انواع متفاوتی دارند. به عبارت دیگر، انتخاب نوع رژیم غذایی میتواند مقدار و کیفیت چربیهای مصرفی بدن را تعیین کند. به عنوان مثال، روغنهای گیاهی و ماهی سرشار از اسیدهای چرب چند غیراشباعی[2] و برای سلامتی قلب و عروق مفید هستند و سطح کلسترول خون را پایین نگه میدارند[3].
|